Faceți căutări pe acest blog

2 iunie 2011

Zi de gatit

Astazi este zi de gatit pentru Gogo..adica pentru mama lui..:) Asa cum spuneam in postarile anterioare, eu ii gatesc lui Gogo cam pentru 4-5 zile maximum si depozitez păpica la congelator..
Am fost, asadar, ieri in piata si am achizitionat: dovlecel, gulie, morcov, radacina de patrunjel, si mazare boabe (200gr). Este pentru prima data cand ii gatesc mazare, desi in unele grafice alimentatie, nu e indicata la varsta asta (9 luni), intrucat poate provoca gaze, balonare etc.
Am curatat legumele, le-am asezat frumos in steamer (am adaugat un strop de ulei de masline) si le-am gatit la aburi.


Ulterior le+am blenduit pe fiecare in parte (sau mix de cate 2 legume) si le-am depozitat in borcanele la congelator.
Din găteala de astazi, avem in meniul de saptamana aceasta:
  • piure de mazare (cu cartofi sau dovlecel sau simplu)
  • supa crema (piure) de gulie
  • piure dovlecel cu morcov
  • supa crema morcov si pastarnac


Toate aceste piure-uri de legume vor fi frumos asezonate cu ficatel, carnita de pui sau de vita, dupa caz.
Dând dovada de exces de zel, am preparat si niste quinoa, pentru masa de seara, eventual (laptic cu cereale, varianta "raw")..



2 comentarii:

Nikoll spunea...

Buna,citesc in continuu de azi dimineata si notez toate retetele tale,unele am apucat sa le testez pe fetita mea de 1an si 5luni si au trecut testul cu bio.Te felicit pentru tot ce faci.
O intrebare:vasul in care ai pus quinoa la fiert este vasul pentru orez de la steamar?Te pup cu drag, Nikoll&Karina

Iulia spunea...

exact..este acelasi vas de la steamer..
multumesc frumos pt aprecieri si va pup cu drag!