Faceți căutări pe acest blog

22 septembrie 2013

Baby on the way!


Clanul maimuticilor se va mari, cu ajutorul lui Doamne-Doamne, fix la inceput de primavera 2014, pe 1/4 martie! Cu siguranta va fi in februarie, insa tot odata cu primii ghiocei! Ati ghicit oare care maimutel sau maimutica se va pricopsi cu un fratior sau o surioara?
 

Tocmai Fitzi! Diferenta de varsta va fi de 2 ani si 9 luni si, la fel ca si alte mamici, ne punem si noi intrebarea daca va fi o surioara buna, daca nu cumva o neindreptatim pe ea sau, din contra, pe viitorul membru al familiei, privand pe fiecare de exclusivitatea pupicilor, atentiei, dragostei..dar apoi ma gandesc ca mie mi-a fost tare bine, avand 2 surori, una geamana si una mai mare cu doar 1 an si 8 luni!
Acum am aproape 17 saptamani de sarcina! Am tot asteptat sa treaca greturile si varsaturile, ceea ce nu s-a intamplat…de la 6 saptamani am acceasi rutina: greturile (manifestate) mai ales seara, ca si la Fitzi,  si varsaturile, in episoade de 1-2-3…12 pe zi! Acum s-au diminuat la 1-2, insa in primele 6-7 saptamani au fost in medie de 5 pe zi. Apogeul a fost prin saptamana 10, intr-o zi in care am numarat 12 episoade si nu am reusit sa inghit nici macar apa, asa ca m-am dus frumusel la urgente, unde am primit o perfuzie care m-a mai ajutat un pic. Acum e mult mai ok, nu mi se mai face rau cand ii dau lui Fitz sa pape, cand trec pe langa frigider sau aud cuvantul pizza! E ok, mananc destul de multe feluri de mancare, insa nu ma bucur de ele mult timp J
Am avut si groaznice arsuri stomacale si energie zero. Pe langa asta, injectiile facute zilnic cu anticoagulant pt trombofilie mi se pareau relaxarea de seara...asta e! nu ma numar printre acele mamici considera ca sarcina e cea mai minunata perioada a vietii lor! E minunata perioada de dupa nastere, cam la 2-3 saptamani dupa, insa nu asta!
Oricum, bebe se dezvolta normal, e mai mare cu  vreo 3 zile, eu am vreo 3,5 kg in plus chiar!
Fitzi nu constientizeaza inca la varsta ei de 2 ani si 3 luni! Cand ii spun ca mami are un bebe in burtica, ma trage de bluza, se uita si spune: nu-i bebe! Nu-i! bebe e acasa la Catina! (se refera la verisorul ei Nicky, mezinul, caruia i ne-am adresat mult timp cu apelativul bebe).
Inca nu stim ce e bebe si eu as vrea sa astept pana nasc, desi toata lumea din jurul meu e mai curioasa decat mine! Am cerut expres doctorilor la ecografii sa nu-mi spuna! Sunt 90% sigura ca e tot fetita, insa tot vreau sa ma bucur de surpriza momentului! Am visat ca e si fetita si baietel, insa toate indiciile duc spre ideea ca e fetita: concepere inaintea ovulatiei, greturi si varsaturi puternice, burtica sus si cam rotunda, as zice eu…oricum, desi si la prima sarcina mi-am dorit baietel, si acum mi-ar placea sa fie un Raducu, simt ca nu am dreptul sa fac pretentii, ca l-as mania prea tare pe Dumnezeu sa cer una sau alta, si ca poate ar trebui sa fiu recunoascatoare pt ce am si atat!



5 comentarii:

Anonim spunea...

Felicitari! E mare lucru s aiti permiti sa cresti 3 copii!

Anonim spunea...

sa fiti sanatosi!!!! sa fie un copil sanatos , ca iubit cu siguranta o sa fie!

tZU spunea...

Multumim frumos..nu sunt 3 copii intr-o singura familie..ci 3 copii (plus un pitic pe drum) in 3 familii (3 surori)..Gogo - Fitzi si piticul pe drum - Shmuffy..:)

Anonim spunea...

scuze...dar nu mai inteleg nimic:) vorbesti in articol ca si cum ai mai avea un copil...sa inteleg ca de fapt nu ai?

tZU spunea...

Mami de Fitzi, care a scris articolul, are o fetita de 2 ani si 3 luni si este din nou insarcinata. Pe blog sunt 2 autoare: mami lui Fitzi si mami de Gogo (baietel de 3 ani)..:)