Faceți căutări pe acest blog

27 august 2012

Gogojurnal - 2 ANI!!

La multi ani sa ne traiesti, sufletelul nostru drag!

Implinim 2 ani!! Stiu ca suna a cliseu, poate, dar, Doamne ce repede mai trece timpul..Copilasul meu nu mai este bebelus, nu mai e bebelus de mult timp, s-a transformat, fara sa ne dam seama, intr-un adevarat baietel..un baietel frumos, bine dezvoltat, putin cam alintat (recunosc!), sigur pe el si foarte prietenos.

 
In alta ordine de idei, de la ultimul Gogojurnal, a evoluat incredibil de mult..Vorbeste aproape orice, construieste propozitii, isi exprima opiniile, dorintele, stie o multime de lucruri...
  • Mananca singur, se dezbraca singur (de pantaloni, ca de tricou inca nu prea si-a dat seama ce si cum), se descalta si se incalta singur (e foarte atras de catarame si de sireturile de la pantofi), are propriile preferinte in ceea ce priveste personajele de desene animate, stie sa numere pana la 5, canta prin casa fragmentele de cantece si poezii, stie sa isi ceara scuze atunci cand greseste, este foarte atras de jocurile copiilor mai mari si se integreaza singur in cercul acestora, atunci cand mergem la locul de joaca..
  • Are si o iubita (prima iubita), draga de Carinuta, cu care se pupa de fiecare data cand se intalnesc, se tin de manuta si se inteleg tare bine..:)
  • Face glume (nesarate, de multe ori), dar el se distreaza - asta e cel mai important! :)
  • Este, in continuare, extrem de tacticos si obsedat de detalii ce tin de curatenie si ordine. Ii place (uneori la modul obsesiv) ca prosopelul pe care isi asterne capul cand doarme - pe post de perna..noi inca nu folosim perna, desi noaptea o mai fura pe a mea. Da, dormim toti trei in acelasi pat..:) - sa fie aranjat la milimetru..

Incepe o perioada grea pentru noi: mami cu readaptarea la serviciu, iar Gogo cu adaptarea la cresa...Dar, pe de alta parte, simt ca incepe o etapa foarte frumoasa..am sentimentul ca fiecare zi care trece ne va face viata mai frumoasa, ca de-abia acum incepe frumosul..am intrat in etapa in care avem chiar mici dialoguri, in care il vad ca exprima verbal conexiuni logice, adreseaza intrebari, se intreaba pe sine, exprima nedumeriri..este etapa in care poti sa iti modelezi cel mai usor copilul, pentru ca intelege tot ce ii explici, poti sa inventezi tot felul de povesti pentru a-i explica un anumit lucru, iar el raspunde cu mare interes la orice forma de joc!
Dar este si o etapa foarte dificila, cred eu, pentru ca acum se formeaza ca mic om, acum i se contureza si mai bine modul de comportament..si aici este greaua misune care apasa pe umerii nostri: aceea de a-l indruma spre un anumit parcurs in evolutia sa, de a-l face sa inteleaga ce este disciplina (fara a fi aspri sau duri cu el), de a-l face sa inteleaga alintul (fara a deveni un copil razgaiat), de a cladi o frumoasa relatie de prietenie intre noi (fara a uita, totusi, cine joaca rolul de parinte si cine este copilul).
..si aici, orice sugestie care a dat roade in practica este mai mult decat binevenita! :)
 
 
La multi ani, suflete!
     
     
     

     

    3 comentarii:

    Mistocareala spunea...

    La multi ani gaza ;) :X

    mara spunea...

    la multi ani :)

    tZU spunea...

    multumim frumos pentru urari! :)