Faceți căutări pe acest blog

29 august 2012

Apa de trandafiri - elixir al frumusetii

De ceva vreme, la sugestia mamicii lui Fitzi, folosesc apa de trandafiri, ca tonic si demachiant dimineata si seara. Ba mai mult, mai nou, luand exemplul de la mine, Gogo cere si el sa se "demachieze" cu o discheta inmuitata in apa de trandafiri...:)
In afara unei senzatii unice de prospetime si catifelare, imi simt tenul mult mai relaxat (eu am probleme de ceva vreme cu tenul, in sensul ca, este foarte foarte uscat si parca nici o crema nu il hidrateaza indeajuns).
 
 
 
 
Folosita inca din Antichitate (de catre Cleopatra, Nefertiti, Afrodita), apa de trandafiri reprezinta un excelent tonifiant pentru toate tipurile de piele, ideal pentru demachiere, spray catifelant hidratant, deodorant, ingredient in lotiuni de ten.
Mirosul  este unul excelent (se spune ca aroma confera şi psihologic o stare emoţională de spirit, fiind considerata un eficient antidepresiv).
Mai nou, este unul dintre produsele preferate de ingrijire ale vedetelor..:)
 
 
Apa de trandafiri se gaseste in multiple variante pe piata, iar preturile difera in functie de producator, dar variantele accesibile nu costa mai mult decat un tonic/demachiant plin de chimicale de pe piata. Am citit ca putem sa ne preparam noi insene apa de trandafiri in casa...trebuie doar sa mai facem o incursiune pe frumoasele meleaguri moldovenesti, in frumoasa gradina a tatei de la tara (inmiresmata de zeci de tufe de trandafiri) si voi incerca sa o prepar acasa.

Niciun comentariu: