Va recomand o masca antiacneica minunata, cu evidente efecte inca de la prima aplicare. Are si efecte de curatate, de exfoliere, dar si de atenuare a urmelor lasate de cosuri.
aveti nevoie de:
- 3-4-5 aspirine netamponate
- o lingurita de bicarbonat de sodiu
- zeama de la un sfert de lamaie
Este la indemana oricui: intr-un bol puneti 3-4-5 aspirine netamponate, peste care adaugati o lingurita de bicarbonat de sodiu si zeama de la un sfert de lamaie. Lasati sa se dizolve bine si cu o discheta demachianta, aplicati amestecul peste intreaga fata, evitand cu atentie zona ochilor. Lasati sa actioneze cam 20 de minute, dupa care clatiti cu apa calduta, masand usor. Acest procedeu este asemanator cu o micro-exfoliere Aplicati la nevoie o data la 2 zile, timp de o saptamana, si apoi saptamanal, de intretinete si pentru efectul de exfloiere.
Contrar a ceea ce ati putea crede, masca nu usuca tenul excesiv. E recomandat ca dupa, sa aplicati apa termala si o crema sau o masca hidratanta.
De ce functioneaza?
Aspirina contine acid salicilic, un element foarte utilizat in domeniul produselor cosmetice si BHA (acizi beta hidroxil) cu rol de a destupa porii si de a elimina eventualele pete. In plus, aspirina actioneaza ca un anti-inflamator. De asemenea, puteti incerca acasa diferite combinatii cu aspirine (mai puteti adauga iaurt, miere, un strop de masline sau ulei de migdale/argan).
Bicarbonatul de sodiu este un bun exfoliant facial. De asemenea, reduce roseata pielii si previne riscul aparitiei cosurilor. Gratie proprietatilor sale antiseptice, bacteriilor le va fi imposibil sa se mai extinda, astfel tenul isi va capata finetea si sanatatea. Aceasta masca nu numai ca impiedica aparitia altor cosuri, dar va diminua si cicatricile existente. Doar cu bicarbonat de sodiu poti realiza si un gomaj delicat menit sa indeparteze pielea moarta. Tot ce trebuie sa faci este sa-ti inmoi degetele in praf si sa masezi gentil tenul, in sens circular, timp de 30-60 secunde.
Bogate in vitamina C si in substante detoxifiante si antioxidante, lamaile constituie un bun adjuvant in tratamentul acneei. Puteti folosi si sucul de portocala. Dintre toate citricele, portocalele sunt cele mai blande din punctul de vedere al aciditatii, ceea ce le face ideale pentru a fi folosite in mastile faciale. Bogate in vitamina C, zinc si antioxidanti, reprezinta un ingredient ideal in tratamentul tenului gras si acneic. Portocalele au de asemenea un continut ridicat de acizi alfa-hidroxi, exfolianti naturali care deblocheaza porii si elimina celulele moarte.
6 comentarii:
de cateva luni pe partea dreapta a fetei imi ese si trec si iar reapar mici monstri pe fata mea ,am incercat masti ,lotiuni,geluri antiacneice dar nu am nici o sansa -o sa urmez aceasta reteta cosmetica si imi doresc sa am un rezultat bun .
off....si eu am ceva probleme pe frunte...poate de la par, desi nu am breton. am incercat deja si pot sa spun ca s-au ameliorat vizibil...ba chiar s-au mai atenuat si urmele. nu e doar impresia mea! m-am mai dotat acum cu o cutie de aspirina :)
daca treci cu mana ne desinfectata de la un cos la altul plimbi microbii pe fata si probabil nu le mai dai de cap... ce tip de ten ai sa stiu ce iti pot recomanda
e un ten mixt, cu tendinte spre uscat
probabil zona T este grsa, iar restul uscat...pt acest tip de ten ori folosesti creme pt ten mixt, ori crema pt fiecare zona in parte( iti recomand a doua varianta, este mult mai indicat pt ca hidrstarea sa fie pe masura)...pt zona cu probleme iti recomand o baie de aburi ( ceai de gslbenele) pt dilatarea porilor 10 min aprox apoi cu mainile curate strivesti pustula( este bine pe deget cu care lucrezi sa infasori o discheta demachianta) ; strivesti doar porii cu infectie, daca nu sunt imflamati treci peste; dupa ce iese tot din pustula aplici tonic pt inchiderea porului, apoi aplici baneocin pudra ( contine oxid de zinc pt desinf)... faci asa de doua ori pe saptamana nu aplici crema sau masti peste pustule abia dupa ce dispar pustulele poti da cu div creme sau daca nu sunt multe pustule le poti ocolii cand aplici crema... fata de perna schimb-o mai des caci microbii sunt si acolo, evita sa pui mainile murdare pe fata, nu folosi exfolianti, mai intai scapa de problema apoi revi la un program normal de intretinere faciala
multumesc frumos pentru sfaturi si sugestii!
Trimiteți un comentariu