Faceți căutări pe acest blog

10 mai 2012

Uleiurile esentiale - o minune pentru pielea noastra!

Inca de dinaintea sarcinii, am descoperit minunatele uleiuri bio sau uleiurile esentiale, folosite atat pentru corp cat si pentru ten.




La inceput am folosit uleiul de struguri, pentru ca dupa aceea sa ma documentez si sa descoper ca sunt nenumarate uleiuri extrase din plante la care nici nu ma gandeam ca imi pot folosi. Astfel, eu in sarcina am folosit o combinatie de ulei de masline in amestec cu ulei de migdale dulci, dar si cu cateva picaturi de ulei esential  de lamaie, portocale, grau. Am scapat astfel de vergeturi!
Uleiuri le puteti gasi la orice plafar sau in magazinele bio. Am folosit uleiul de migdale de la Aboca, in sticluta de 100 de ml (costa cam 35 lei), pentru ca e mai convenabil decat in sticlutele de 10 ml de la plafar (cam 6 lei).Acum folosesc pentru ten si mai ales pentru pielea de sub ochi ulei de argan presat la rece bio (27 lei 50 ml).


Poti pastra uleiurile esentiale intre 12 si 18 luni, atat timp cat nu le tii la lumina. Alege un ulei de calitate care nu a fost alterat de ingrediente sintetice sau combinat cu alte uleiuri sau esente minerale. Citeste eticheta si uitat-te dupa cuvintele presat la rece. Uleiurile presate la cald isi pierd vitaminele si acizii grasi.

Uleiurile esentiale nu trebuie aplicate niciodata direct pe piele deoarece pot fi foarte iritante datorita concentratiilor foarte mari,. Puneti cateva picaturi in amestecul de ulei de laslinestruguri/migdale dulci presat la rece. Unele uleiuri sunt fotosensibile (bergamota, cedru sau lamaie) asa ca nu te expune la soare dupa ce le aplici pe corp, altfel iti vei pata pielea.

Nu folosi uleiuri esentiale daca ai alergii, ca eczeme sau urticarii sau daca ai astm. Femeile insarcinate ar trebui sa consulte medicul inainte de a le folosi.



Uleiuri presate la rece si uleiuri esentiale pentru ten si corp

Acnee: tea tree(arbore de ceai),lavanda,muscata(sau geranium), grepfrut, santal, menta, busuioc, musetel, cedru, maces, rozmarin, cimbru.

Puncte negre: coriandru, iarba lamaioasa(citronella), cimbru.

Ten uscat, descuamat: mirt, iarba de vetiver,santal, lavanda, musetel.

Ten mixt: geranium(muscata), santal, ylang-ylang, trandafir

Cuperoza:lamaie, Helichrysum,cypress, lavanda, patrunjel, musetel, geranium.

Ten uscat: ulei de seminte de morcov, iasomie, geranium, lavanda, portocala, trandafir, mandarina, ylang-ylang, bergamota.

Pori dilatati: mirt, iarba lamaioasa(lemongrass),trandafir, lemn de cedru

Ten matur, ridat: ulei de seminte de morcov, fenicul, geranium, mirt, patchouli, salvie, trandafir, lavanda

Ten normal: trandfir, rozmarin, iasomie, ylang-ylang

Ten gras: cedru, geranium, lavanda, lamaie, menta, tea tree, musetel, angelica, salvie, santal.

Celulita si tonifiere: migdale dulci, avocado, cocos şi jojoba, lavanda, lamaie, portocale, uleiul de chiparos, salvie, grapefruit si ienupar, rozmarin.

de in, de mac, de susan, de chia, de busuioc, de cimbru etc..gasiti aici toata gama de ULEIURI PRESATE LA RECE - cu TRANSPORT GRATUIT la ORICE comanda, ORIUNDE in tara


Niciun comentariu: