Faceți căutări pe acest blog

23 februarie 2012

Creme pentru ingrijire naturale 100% - o idee

Aseara ma uitam la tv si mi-a venit o idee nastrusnica: intr-un reportaj, o doamna din showbiz-ul romanesc marturisea ca isi prepara singura cremele de ingrijire fata si corp, folosind, ca ingredient de baza, ceara de albine si alte uleiuri esentiale (migdale, lamaie, iasomie, portocale etc etc..)
..asa ca..abia astept sa imi fac  putin timp si sa imi procur ingredientele necesare..de muult timp mi-am propus sa incerc asa ceva..
Nu numai ca sunt natuirale 100%, dar astfel de creme ar ajunge si foarte ieftin!
Din ce m-am interesat pe net, 1 kg de ceara de albine e undeva la 40-50 RON..iar uleiurile esentiale au preturi incepand de la 8 RON (in functie de tipul de ulei ales)..





Cateva lucruri despre ceara de albine (sursa
http://www.apicolehar.ro/ceara-de-albine.html)

Calitatile cerii de albine

Din cele mai vechi timpuri ceara a fost folosita in tratamentul plagilor infectate si al bolilor de piele, iar in farmacologie se foloseste ca emplastru.
In ultima perioada de timp ceara a castigat in valoare terapeutica prin asocierea cu alte produse apicole sau farmaceutice, la realizarea unor creme si unguente.
Ceara superioara este extrasa prin topirea capacelelor rezultate la extractia mierii, crescaturilor de faguri, faguri rezultati din forme claditoare, faguri in care nu s-a crescut puiet.

Continutul cerii de albine

In componenta cerii intra substante chimice variate cum sunt alcoolii grasi, materii colorante, ceroleina, vitamina A, substante cu actiune bacteriostatica etc. Acesti produsi imprima cerii de albine insusiri emoliente, cicatrizante si antiinflamatorii.

Proprietatile cerii de albine

  • culoarea alba sau galben deschis, uniforma in toata masa
  • gust: aproape fara gust
  • miros: caracteristic, placut, fara miros strain
  • consistenta: framantata intre degete devine plastica, fara luciu pronuntat, putin lipiceoasa, se lipeste putin de cutit, nu se lipeste de dinti, nu lasa urme de grasime pe degete, presata in foi subtire este omogena, transparenta, fara luciu.
  • structura: cristalina, cu granulatie fina

Indicatii terapeutice

  • insusiri emoilente
  • insusiri cicatrizante
  • insusiri antiinflamatorii
  • la reamizarea unor ceme, unguente si produse farmaceutice

Revenim cu amanunte! :)


Niciun comentariu: