Faceți căutări pe acest blog

23 aprilie 2012

Analize gratuite la clinica ANIMA (partea a II-a) sau de ce iubesc clinica ANIMA

de la mama lui Fitzi citire:

Liz are 10,5 luni. De la 5,5 luni i-am facut pana acum de 4 ori analizele de sange. Initial, pentru ca era suspecta de anemie (lucru confirmat), ulterior pentru monitorizarea nivelului de fier, ca sa stim ce doza ii administram. I-am facut analize la clinicile Polisano, Medlife si Anima. S-a comportat de fiecare data mai bine decat credeam, ba mai mult, la Medlife a stat curioasa, s-a uitat si la sfarsit a aplaudat. Totul a durat atunci extrem de putin, asistentele sunt foarte experimentate si copiii intrau si ieseau pe banda rulanta de la recoltat.

De la 6 luni Liz are ca medic de familie o doctorita care este afiliata la Anima.


La recomandarea mamicii lui Gogo, am inscris-o si noi pe Liz la Anima, pentru ca beneficiem de multiple avantaje:

-          consultatii gratuite la pediatru sau medici specialisti din Anima, cu trimitere de la medicul de familie (din Anima)

-          analize gratuite, in afara celor decontate de casa de asigurari, in baza faptului ca este abonat Anima (avand medicul de familie din Anima)

Astfel, astazi am avut placuta surpriza sa constat ca nu a mai trebuit sa platesc absolut nimic, in conditiile in care analizele recomandate, dar nedecontate de CAS m-ar fi costat circa 700 de ron.

M-am prezentat frumos cu biletul de trimitere roz de la medicul d efamilie, unde aveam trecute urmatoarele analize, care sunt decontate de CAS: fosfataza calciu, magneziu, fosfataza alcalina, sideremie, coproparazitologic, dar si urmatoarele analize, nedecontate de CAS (din experienta altor mamici, care au platit din propriul buzunar toate aceste analize foarte scumpe):

 - coprocitograma si coprocultura

 - antigen giardia – ar fi costat 44 lei

 - 25 OH –vitamina D – ar fi costat 170 lei

 - 1,25 OH (2) vitamina D3 – ar fi costat oriunde 250 lei

 - electroforeza hemoglobinei serice – ar fi costat 135 lei

 - feritina – ar fi costat 45 lei

 - frotiu sanguin – ar fi costat 20

 - CTLF (capacitatea totala de legare a fierului) – ar fi costat 30

 - reticulocite

 - TSH, T3

I-am facut un set complet de analize: pentru anemie (se pare ca nu asimileaza foarte bine fierul), rahitism, tiroida (mami are hipotiroidie si am vrut sa i le repetam, chiar daca i le-au facut in mod obligatoriu si la nastere). I-au recoltat maimuticii vreo 6-7 epubrete si i-au luat proba si din degetel (pentru frotiu sanguin). Am preferat sa o intep o data si sa ii facem mai multe analize acum, decat sa venim iar peste o luna.
Unii (inclusiv tati de Liz) m-ar considera ipohondra, insa mereu am fost de parere ca e mai bine sa previi si totodata sa iti obisnuiesti de mic copilul cu prezenta doctorilor...la cati doctori a vazut mami in perioada sarcinii, cred ca doctorita se face Iziie Lizzie...dar despre asta va povestesc in alt topic.



Niciun comentariu: