Eu am introdus sfecla rosie in alimentatia copilului meu de la 7 luni. I-am facut initial piureuri de sfecla rosie fiarta la aburi sau in oala (am citit ca, indiferent de modul de preparare al sfeclei roşii, aceasta îşi menţine proprietăţile) si i-am dat, de cateva ori, chiar si suc de sfecla rosie (cateva lingurite).
Sfecla rosie este o comoara pentru organism datorita vitaminelor si mineralelor pe care le contine: vitaminele A, C, B6, calciu, magneziu, fier, fosfor, zinc, tiamina, potasiu (are mai mult decat drojdia de bere), acid folic, mangan.
- foarte utila impotriva anemiilor si excelent stimulent al sistemului imunitar
sfecla rosie contine fier (se spune ca intrece toate legumele, prin continutul de fier. Asimilarea fierului este favorizata de vitamina C, prezenta in toate partile plantei), dar si magneziu si vitamina B6, care sunt esentiale pentru asimilarea acestui oligoelement si pentru combaterea anemiei. Mai mult, aceasta radacinoasa stimuleaza hematopoieza, adica procesul de formare a globulelor rosii (hematiilor).
- bogata in complexul de vitamine B
radacina de sfecla contine vitaminele B1, B2, B3, B6. Sfecla este cunoscuta mai ales ca una din cele mai bune surse alimentare naturale de vitamina B9, 200 de grame continand aproximativ 50% din necesarul zilnic din aceasta vitamina.
Sfecla roşie este indicată şi femeilor însărcinate pentru ca este
bogată în vitaminele A, B, C,E, K şi conţine foarte mult acid folic, calciu,
fier şi potasiu.
- utila impotriva constipatiie (la nevoie) - are un continut ridicat de fibre
De la ce varsta?
Majoritatea specialistilor in domeniu recomanda introducerea sfeclei rosii in alimentatia bebelusului incepand cu 8-10 luni.
surse
http://wholesomebabyfood.momtastic.com/beetsbabyfoodrecipes.htm
http://www.formula-as.ro/2008/838/medicina-naturii-44/farmacia-toamnei-sfecla-rosie-10232
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu