Faceți căutări pe acest blog

27 noiembrie 2011

Remediu naturist pentru tuse la copii

De o saptamana, Alexandru s-a pricopsit cu o tuse destul de urata (a fost vina noastra, a parintilor, intrucat l-am dus intr-un supermarket foooarte aglomerat si trecerea brusca de la caldura de acolo la gerul de afara l-a cam lovit si pe pitic, desi, slava Domnului, pana acum, la 1,3 ani, Alexandru nu a racit NICIODATA). Nici acum nu e vorba de o raceala propriu-zisa, nu are rosu in gat, nu se aude nimic la plamani, are doar aceasta tuse care il chinuie, mai ales cand doarme.
La sfatul mamei mele, am incercat si un remediu naturist: miere de albine in căuș de ridiche neagra.
Marturisesc, pana acum, habar nu aveam ce e ridichea neagra, adica stiam ca e o ridiche, dar eu credeam ca este si "neagra" in interior...:)))))
Asadar, pentru experiment, am luat o ridiche neagra, am decupat un sfert din ea (cat sa formeze un capac), am scobit-o cat am putut eu mai bine si am adaugat miere de albine. O voi lasa la macerat cateva ore, pana se va forma un sirop.
Din acest sirop, ii voi da piticului cam 2-3 lingurite pe zi, dupa masa.






Despre ridichea neagra
Ridichea neagra are un continut ridicat de vitamina C ( trei sferturi din cantitatea zilnica recomandata) vitamina care, dupa cum se stie, are un rol important in prevenirea racelii, fiind unul dintre cei mai puternici antioxidanti. Din compozitia ridichii nu lipsesc nici sodiul, potasiul, fosforul, iod, sulf, magneziu, si nici vitaminele A, B chiar daca cele din urma sunt prezente intr-o cantitate mai mica.
Consumul de ridichea neagra creste imunitatea organismului si capacitatea acestuia de a se apara impotriva infectiilor, avand un efect tonic, detoxifiant si mineralizant.
Indeosebi in cazul copiilor, ridichea neagra poate fi folosita ca remediu impotriva rahitismului, ajutand la fixarea calciului si la fortifierea organismului, optimizand procesul de crestere si dezvoltare. Ridichea neagra este indicata la copii si pentru combaterea starilor de oboseala si anemie.
Siropul de ridiche neagră amestecat cu miere calmează tusea şi, în acelaşi timp, ne ajută să scăpăm mai repede de virozele respiratorii.

3 comentarii:

flori irimia spunea...

da este adevarat, ridichea neagra are leac,fetita mea cand era mica ai dadeam pentru tuse ridiche neagra dar cu zahar si la fel dadea rezultate

Unknown spunea...

as vrea sa incerc si eu acest remediu , dar am cateva intrebari.dupa cele cateva ore necesare pt macerare , cum se pastreaza siropul?si cat timp se poate folosi.eu am o fetita de 1an si 10 luni, nu tuseste rau(doar cand se ineaca cu mucii),sper sa o ajute ....

tZU spunea...

eu am pastrat siropul la temperatura camerei, dar nu i-am dat mult tim din el (1 zi, maximum 2), pentru ca isi schimba gustul