Faceți căutări pe acest blog

27 noiembrie 2011

Mousse de ciocolata delicioasa pentru copii de la 1 an

O idee de un desert rapid, delicios si, mai cu seama, sanatos! - o reteta rapida, fara foc si care pastreaza aromele si proprietatile sanatoase ale componenetelor.


Ingrediente:
- o banana
- 3-4 nuci
- pudra de roscove
- nuca de cocos (optional)


Se sparg nucile, se maruntesc (eu le maruntesc la minitocatorul de la blenderul din dotare), se adauga banana si se blenduieste. Se aromeaza cu pudra de roscove si se ninge, eventual, cu putina nuca de cocos. Se poate adauga si putin lapte (eu asa voi face data viitoare, intrucat piticul meu refuza sa bea laptele - il accepta doar cu lingurita - si il voi "masca" in astfel de preparate).
Reprezinta si o excelenta crema de prajituri sau de tort pentru pitici (are consistenta perfecta pentru asa ceva) - dar nu am ajuns inca la acest nivel - nici mama cu preparatul, nici copilul cu papatul..:))).







Pudra de roscove
Ce copil nu adora ciocolata? Carui copil nu ii place aroma de cacao? Iata un inlocuitor perfect, mai ales pentru pitici, care, la cat sunt de energici, daca ar mai papa si cacao, ar face ca titirezii prin casa!
Pudra de roscove (carob) are un gust apropiat de cacao insa nu contine teobromina - substanta care poate provoca insomnie, agitatie, anxietate, mai ales in randul copiilor. Este dulceaga si retetele in care este integrata necesita mai putin zahar, miere.
Dispune de zaharuri proprii, similare celor din fructe, având un gust discret dulceag şi plăcut. NU conţine gluten şi nici lactoză !
Are şi proprietăţi expectorante;
Este un antioxidant de exceptie.

Pe scala ORAC (unităţi / 100 g produs) a celor mai sănătoase alimente, de care trebuie să ţină cont în stabilirea regimului alimentar orice pacient cu o proliferare malignă, (dar nu numai), pudra de roscove ocupa un loc fruntas:
314.446 pudra de cuişoare
312.400 tărâţele neprelucrate de sumac
267.536 pudra de scorţişoară
240.000 tărâţele de sorg bogate în tanin
200.129 pudra de oregano uscat
159.277 pudra de curcuma
102.700 boabele de acai liofilizate
100.800 tărâţele negre de sorg
91.500 pudra de roşcove (carob, ceratoni)




Are continut mai mic de lipide si continut mai mare de hidrati de carbon, vitaminele A si B, calciu.
Poate fi utilizata pentru tratarea diareei la copii si adulti;

O foarte buna paralelă între pudra de roşcove şi cacao gasiti pe http://altamedicina.com/paralela-intre-pudra-de-roscove-carob-%E2%80%93-k-si-cacao-c/

Unde se gaseste? - cam la orice PLAFAR, costa cam 5 ron punguta de 250 gr

4 comentarii:

claudia spunea...

mda...suna tare bine...al meu pitic e exceptia...nu-i place ciocolata,cacao...are 1 an si 5 luni....bine ar fi sa nu-i placa nicioadata:)) ramane la mami mai mult:))))))))

tZU spunea...

pudra de roscove nu e cacao..are un gust putin asemanator, dar mult mai aromat, plus ca are unele proprietati benefice..nici eu nu i-am dat cacao pana acum si nici nu vreau sa ii dau inca

Anonim spunea...

ce cantitate de pudra de roscove sa folosim? merci

tZU spunea...

eu ii pun cam o lingurita (la cantittile de mai sus)..eventual puteti testa, daca ii place gustul, puteti asauga si mai mai mult..