Faceți căutări pe acest blog

26 noiembrie 2011

Fecioarele si curatenia...Alexandru nu se dezice!



Despre persoanele nascute in zodia Fecioarei se spune:
Fecioarele tin foarte mult sa aiba o casa ordonata, curata si aerisita astfel ca isi vor dedica o parte din timpul lor zilnic pentru a face curatenie. O fecioara va avea tot timpul grija ca lucrurile din dulapuri, etajere, rafturi sau sertare sa fie ordonate si asezate la linie, daca se poate. Nativii acestei zodii se inarmeaza mereu cu cele mai bune produse pentru curatat si cunosc trucurile de scoatere a petelor de pe diverse tesaturi.
Bucataria unei Fecioare va fi intretinuta ireprosabil iar baia, mereu igieizata. Vor avea mereu grija sa nu scape vreaun colt nesters si vor aseza ustensilele la locul lor.
La cat de obsedate sunt fecioarele de curatenie, probabil ca prietenii i-ar ocoli, de teama sa nu le deranjeze locuinta. Desi le face placere compania, dupa ce vizitatorii ies pe usa, indiferent de ora la care se intampla acest lucru, fecioarele pun mana pe aspirator si produsele de curatat. Astfel incat, cel mai important obiect din casa lor este un aspirator performant. De fapt, sa dea cu aspiratorul este chiar una dintre ocupatiile care ii calmeaza, ii linistesc. La fel de mult ii incanta si sa faca ordine in dulapuri sau sa aranjeze cartile din biblioteca.

Pana acum, la 1,3 ani, Alexandru nu s-a dezis de caracteristicile zodiei sale:
- cel mai drag obiect din casa si cea mai apreciata jucarie o reprezinta aspiratorul. Imediat cum se trezeste si papa, Alexandru se duce in fata cămarei si striga dupa ajutor sa ii deschidem usa si sa scoatem la iveala mult iubitul aspirator..toata ziua acesta trebuie tinut la vedere..nu avem voie sa il introducem inapoi in cămara, decat pe furis, astfel face un scandal de toata pomina...
- pe locul doi vine..mopul


- ocupatia favorita nr. 3 - lustruitul podelelor:  Alexandru ia foarte des lavetele si incepe sa lustruiasca gresia din bucatarie;



- mai nou, a inceput sa stearga cu servetelele mobila si scaunele de la bucatarie;
- si ultima cucerire: lasat putin singur sa se plimbe prin casa nesupravegheat, Alexandru a fost gasit trebaluind de zor, cu manecile de la bluzita suflecate....spaland (exact ca un om mare) vasul de toaleta cu peria speciala..:)))
- in casa moldobunilor, s-a oferit sa spele el gresia, iar in casa oltobunilor, a inceput sa stearga praful de pe noptiera...totul din proprie initiativa! in ograda moldostrabunilor, a pus imediat pana pe matura si..da-i bataie!







- cand urca in pat (sa faca nani eventual) nu uita niciodata se se descalte de sosete/papucei (singur);
- de asemenea, isi scutura foarte des "de praf" prosopelul pe care doarme (pentru ca transpira foarte mult, doarme intotdeauna cu capul pe un prosopel de bumbacel) si scutura orice hainuta gasita prin casa;
- cand calca mami, vine si el cu cateva hainute culese de prin dulapiorul lui si i le intinde sa le calce si pe acelea;
- mai nou, incearca sa aseze hainele pe umerase;
- pentru ca de fiecare data am insistat sa puna lucrurile luate "la locul lor" dupa ce se plictiseste de ele, eforturile incep sa dea roade...si Alexandru indeasa toate lucrurile scoase de prin sertare, dupa ce, in prealabil, a insirat continutul acestora prin casa.

Igiena personala este, si ea, foarte importanta:
- ii place sa se spele, singur, cu dusul;



- stie sa se spele singur pe dinti (imita perfect miscarile);
- stie sa isi sufle singur nasucul.
Ca o gluma de final, abia asteapta mami si tati sa mai creasca Alexandru putin...nu de alta, dar va fi liber sa isi satisfaca din plin aceasta obsesie pentru curatenie...Mami si tati nu se supara!!! :))))

Niciun comentariu: