Faceți căutări pe acest blog

14 aprilie 2011

Avocado - excelent start in diversificare pentru bebelusi

Desi eu nu am gustat niciodata pana sa ii dau lui si nici acum nu consum, odata cu "diversificarea" lui Gogo, am devenit fan AVOCADO. Am auzit numai lucruri bune despre acest fruct si de aceea l-am introdus cat mai repede in papica lui Gogo. Mai ales ca are grasimi „bune” (acizi grasi esentiali) – de care are nevoie creierasul sa se dezvolte.


Cum se alege: Daca fructul de avocado nu este bine copt, ne este placut la gust. Fructele prea tari nu sunt coapte si au un gust oribil - prima experienta a lui Gogo asa a fost..:) - ; de aceea eu acum dupa ce il cumpar il mai tin cateva zile (uneori invelit in hartie, ideal langa banane) sa se coaca bine.
Daca nu folosesc tot fructul la masa de dimineata, pastrez jumatatea cu sâmburele încorporat, o stropesc cu putin suc de lamaie si o mai tin la frigider câteva ore (eventual pentru masa de seara).
 
Eu i-am introdus avocado lui Gogo cam de la 7 luni, desi sunt pediatri (in special din Occident) care il recomanda ca un prim pas ideal in procesul diversificarii. Gogo il papa cu multa pofta!
Cum il prepar: Eu ii fac piure din avocado cu: putin lapte formula / iaurt / branza de vaci /mar / para/ banana etc. Poate fi combinat si cu legume, carne, intrucat avocado preia gustul alimentului pe care il insoteste (inca nu am testat o astfel de reteta).
Sunt fan avocado si mi-am propus sa ii dau lui Gogo  cel putin un astfel de fruct pe saptamana - sper sa ma tin de plan.

7 comentarii:

Anca Diana spunea...

si lui Filip ii place avocado, eu ii fac piure din 2 fructe plus carnita de pui si papa tot. chiar aseara am luat iar :) m-am gandit sa combin si cu fructe, inca nu am incercat; mie mi se pare f comod pt ca nu trebuie sa fierb nimic la el si e gata pranzul repede :D avocado este alimentul complet, contine tot ce ii trebuie unui om, eu pun in salate vara, este yummm (atentie, insa, pe noi ne ingrasa:P)

Anonim spunea...

Eu nu am bebelus inca..dar are prietena mea (o fetita de 2 ani si 5 luni si alta in burtica :). Ioana ii prepara Mariei omleta cu avocado ras si cateodata putina para :). O combinatie ciudata dar pe incercate va spun..delicioasa! :)

Pentru noi, avocado in salata de creveti este iar o alegere pe care o recomand!

tZU spunea...

buna idee, Anonim :) .. o sa tin minte o astfel de reteta pentru atunci cand Gogo va fi un pic mai mare..cat despre noi (cei mari), mi-am propus sa incerc si eu cateva retete cu avocado

Bia spunea...

Noi l-am introdus printre primele fructe, la inceputul diversificarii , tot pe la 7 luni. Il servim in combinatie cu banana si branza.

Anonim spunea...

Din câte am citit eu, fructele nu trebuie combinate cu nimic (i.e. legume, lactate) pt ca fermenteaza...Ce părere aveţi?

tZU spunea...

asa este. aveti dreptate. dar, din ce stiu eu, avocado poate fi amestecat inclusiv cu lactate, carne

Simona spunea...

Buna, iti urmaresc blogul de ceva vreme, dar pana acum nu am scris niciun comentariu. Am si eu un bebeloi de 5 luni si deja ieri a papat prima lui masa cu avocado. Am folosit jumatate de avocado pe care am amestecat-o cu supica si piure de radacinoase. A devorat tot castronelul :) Am gustat si eu din amestecatura aia, dar mi-a venit sa vars instantaneu. Dar deh, daca bebelusilor le place... :)))
Citeam un comentariu mai sus ca fructele nu se amesteca cu nimic altceva pt ca fermenteaza in burtica. In principiu asa este, dar avocado este singurul fruct care face exceptie, pentru ca el nu se comporta precum un fruct in stomacel, ci precum untul. De aceea, cand ma gandesc cum sa i-l prepar lui Cata, ma gandesc la preparate in care ar merge untul. Iar piure-ul de legume merge de minune :) Nu este un fruct acid, ca sa fermenteze, ci neutru, care "imprumuta" gusturile mancarurilor cu care este asociat.