Faceți căutări pe acest blog

21 august 2014

Suri ... Carla-Maria, jurnal de 6 luni

Ieri, pe 20 august, suricata a implinit minunata varsta de 6 lunite! Incepem asadar jurnalul lunar, intocmai ca si la surioara ei mai mare, Eliza Andreea.
7500 grame si 68,5 cm, nascuta cu 3200 gr si 49 cm. Un pic mai grasunica decat surioara ei la aceeasi varsta, cu 100 de grame,  si un pic mai scunda, cu 1 cm (vezi aici jurnalul de 6 luni al lui Fitzi). De la 4 la 5 luni a luat doar 200 de grame, iar de la 5 luni la 6 luni a luat 400 de grame. Ar fi luat ea mai bine, insa a trecut print vreo 3 viroze (ba cu febra, tuse, mucisori, burtica, voma, ultima chiar cu bubite pe corp - cel mai probabil o roseola infantum).
Nu are inca dintisori, dar nici nu-i asteptam inca, daca e sa ne luam dupa istoricul Elizei (careia i-a aparut primul dinte la 10 luni si care pana la 14 luni a avut doar 2 dinti), dar si dupa opinia pediatrilor si chiar a unui dentist :)
Da...a fost si la dentist, ca si surioara ei, doar pentru consult, nu sunt alte probleme.
I-am facut si un set complet de analize de sange (primele le-a facut la 5 sapt, pt icter prelugit) si, slava Domnului, absolut toate au iesit in parametrii normali.

Diversificarea nu am inceput-o inca...mami nu se simte pregatita :) plus ca mai am multe chestii de rezolvat si zilnic suntem pe drumuri, cu masina, prin oras, asa ca o lasam pe sapt viitoare..sper!
Abia recent am inceput sa o mai asezam in fundulet, nici nu am mutat-o inca din landou (din lipsa de timp sau ca am uitat, pur si simplu, sa facem schimbul, carutul stand permanent in masina).
Se rostogoleste perfect din ziua in care a implinit 4 luni, mult mai precoce decat surioara ei, care s-a rostogolit prima data dupa 6 luni. Acum face duble rostogoliri, ba chiar migreaza in pat, se roteste, se ridica in maini, isi ridica si funduletul. Asa a bifat si prima cazatura din pat :(
Este in continuare exclusiv alaptata, doarme numai cu mami si surioara in pat. Nu a dormit decat jumatate de noapte in patutul ei :)
Pe la 5,5 luni a scos primul cuvant inteligibil: Da-ia! mami e convinsa ca o striga pe surioara ei, Deea, pe care o iubeste foarte mult. Numai Deea o face sa rada in adevarate hohote, cu giumbuslucurile ei de clovn. Mai striga toata ziua si da-da, uneori chiar un fel de ta-ta, insa nu foarte clar. In rest, canta toata ziua, face triluri ca o privighetoare. Deea pe la 8 luni a scos primele cuvinte: mama si baba!

E surioara perfecta, vorba lui tati. Rade si zambeste mereu, adoame si singurica (mai ales pe burtica), uneori ca pe front, chiar si in galagie...plange numai daca e prea obosita sau daca e bolnaviaora (o doare gatul , tuse). Seara adorame intre 7.30-9 si doarme cam 11-12 ore legat, timp in care doar papa de cateva ori laptic (dar in somn) sau o mai schimbam noi de pampers. E innebunita dupa Beethoven - Fur Elize, este melodia care o linisteste mereu cand nu poate adormi. 
E o suricata minunata si mi se pare ca e cu noi dintotdeaua! 

Niciun comentariu: