Faceți căutări pe acest blog

17 mai 2013

Alternative naturale si sanatoase la zaharul rafinat

Gogo are acum 2 ani si aproape 9 luni..In ca ii gatesc precum unui bebelus, desi nu mai sunt atat de "paranoica" asa cum eram la inceputul diversificarii..Inca evit sa ii adaug sare in mancarea gatita..ii dau putina sare doar la oul fiert, dar in supe sau alte mancaruri nu ii adaug sare niciodata..
De asemenea, nu ii aduag niciodata zahar in mancarea sa (si nici nu ii indulcesc cu altceva mancarea), desi, recunosc, ii dau sa guste preparate din comert sau chiar facute in casa, dar care contin zahar..
 
Din punctul meu de vederem zaharul e mai nociv decat sarea!
De aceea, m-am documentat in ceea ce priveste posibilele alternative sanatoase la zaharul rafinat..si tot citind am aflat ca mierea de albine, fructoza din fructe, siropurile de artar, de agave sau de stevie pot deveni alternative demnde de luat in considerare atunci cand vrem sa elininam complet zaharul rafinat din alimentatia noastra si, mai ales, a copiilor nostri.





 
 
 
Siropul de agave
Gustul siropului de agave este asemenator cu cel al mierii de albine. Siropul de agave este un indulcitor natural, nerafinat, cu indice glicemic scazut. Il gasiti aici.
 
 
 

Siropul de artar
Siropul de artar este un adevarat coktail de antioxidanti. Avantajul acestui sirop este ca are un indice glicemic scazut si este foarte bogat in minerale, fiind recomadat inclusiv in curele de detoxifiere. Noi il avem pe acesta.
 
 
 

Extractul natural de stevie rebaudiana (pudra)
Stevia este o plantă dulce care nu conţine calorii, care creşte în zonele tropicale şi subtropicale ale Americii de Nord şi de Sud. Din ea se extrage un îndulcitor natural mai puternic decât zahărul şi mult mai sănătos decât acesta, numit steviol.Il gasiti aici, la un pret foarte bun.
 
 
 
 
 
Fructele dulci
Pentru îndulcirea prăjiturilor şi a altor deserturi, putem apela la fructele dulci, cum sunt strugurii (proaspeţi sau uscaţi, sub formă de stafide), bananele şi, mai ales, curmalele uscate. Acestea conţin o varietate de minerale şi de vitamine şi, în plus, au o putere crescută de îndulcire. Citeste aici o idee excelenta de desert sanatos pentru copii, pe baza de curmale - bomboane facute in casa.
Din aceeasi categorie, puteti folosi fructoza. Se poate achizitiona de aici.
 
 
Mierea de albine
Este alternativa cea mai la indemana si, din punctul meu de vedere, cea mai gustoasa.
Mierea de albine nu are nevoie de nicio introducere pentru ca stim cum este ea produsa, din ce este produsa si ce gust minunat are. Ceea ce subliniem este faptul ca mierea este unul din cei mai vechi indulcitori naturali cunoscut de om, are proprietati antiseptice, intareste sistemul imunitar, contine antioxidanti, vitamine si minerale. Iata aici o reteta foarte simpla pentru intarirea imunitatii la copii si nu numai.
 
 
 
 
Toate produsele se gasesc la Plafar sau chiar in supermarket-uri..gen Mega Image etc etc
Va recomand sa cumparati mierea din sursa sigura si nu din supermarket!
 

Un comentariu:

Anonim spunea...

Pentru indulcire se poate utiliza Panela - un indulcitor sanatos, natural si nerafinat obtinut prin deshidratare ,din suc de trestie de zahar ( se poate utiliza la bauturi calde si reci ). Nu este hipocaloric si nici hipoglicemic (nu se va utiliza de catre persoanele cu probleme decat cu avizul medicului) dar, nefiind un produs rafinat, contribuie la mentinerea sanatatii deoarece contine vitaminele si mineralele necesare organismului