Faceți căutări pe acest blog

27 august 2012

Rugaciunea parintilor pentru copiii lor

Nu sunt foarte bisericoasa, dar cred in Dumnezeu! Imi place sa merg din cand in cand la biserica si, de fiecare data cand merg cu Gogo la slujba, il si impartaseste preotul! Gogo deja stie ritualul bisericesc, in sensul ca stie ca trebuie sa cumparam o lumanare, merge singur la altar, vrea sa aprinda singur lumanarea si de fiecare data accepta Sfanta Impartasanie. 
Merg la biserica si respect, cat pot, randuielile bisericesti nu neaparat pentru ca am fost invatata (de catre mama si bunica materna) ca "asa trebuie!", ci mai mult, pentru ca asta imi confera o oarecare liniste sufleteasca si o anumit sentiment de incredere spre mai bine (aici e mai mult influenta tatei).
 
 
O rugaciune pe care o citesc din cand in cand:
 
 
Doamne, Dumnezeul cerului si al pamantului, care cu intelepciunea ta ai zidit pe om din tarana si ai suflat in fata lui suflare de viata, facandu-l om viu, vietuitor vremelnic si vesnic; apoi binecuvantandu-l, ai zis: „Cresteti si va inmultiti, umpleti pamantul si-l stapaniti!”; iar in Cana Galilei prin unicul tau fiu, Isus Hristos, ai binecuvantat nunta si prin aceasta nasterea de fii si fiice, cu adanca umilinta te rugam, ajuta-ne cu darul tau, totdeauna a ne implini datoriile noastre de parinti, in cresterea buna a copiilor nostri.
Doamne, Dumnezeul milelor, milostiveste-te spre noi si casa noastra si in marea ta bunatate varsa cu imbelsugare harul tau peste toti copiii nostri, pe care tu ni i-ai daruit. Mult milostive, Doamne, care dai hrana pasarilor cerului si tuturor vietuitoarelor pamantului, cel ce pazesti floarea ce rasare in mijlocul stancilor, hraneste, creste si pazeste cu bine si pe copiii nostri. 
Ajuta-ne, Doamne, sa sadim in fiinta lor tot ce-i bun folositor, sfintei biserici, neamului si bineplacut tie, ca printr-insii sa se preamareasca numele tau cel sfant. Umple-i, Doamne, de intelepciune luminata si pricepere sfanta, care se pogoara de la tine. Apara-i pe ei de toate cursele vrajmasilor, vazuti si nevazuti! Porunceste ingerilor tai, ca totdeauna sa fie calauzitorii si povatuitorii lor luminati, spre toate faptele cele bune.
Rugamu-ne tie, Doamne, deschide mintea lor ca sa te cunoasca pe tine, cat se poate mai mult.
Amin!
 
 
 

2 comentarii:

Mistocareala spunea...

imi place ce scrii . . . cred ca o sa te citesc cand am timp ..

Rar merg la biserica .. lenea e mare :( Cand eram mai mic mergeam in fiecare duminica .. acm mai rar la impartasit si spovedit .. si uneori la slujbe .:)

yaya6 spunea...

imi place rugaciunea si blogul tau,felicitari