Faceți căutări pe acest blog

31 mai 2012

Gradinita de la 2 ani?

Proiect-pilot de educatie anteprescolara lansat de Ministerul Educatiei


Incepand cu anul scolar 2012, copiii din 31 de judete vor putea fi inscrisi la gradinita cu un an mai devreme. Locurile scoase spre ocupare sunt cautate, lucru c ear putea conduce la extinderea sistemului in toata tara.

Ministerul Educatiei a lansat, 23 martie 2012, impreuna cu mai multe organizatii neguvernamentale, un proiect-pilot de educatie anteprescolara care presupune infiintarea a 200 de grupe de gradinita la nivel national in care vor fi educati copiii cu varste intre doi si trei ani.






Secretarul de stat in Ministerul Educatiei Oana Badea a declarat, intr-o conferinta de presa, ca proiectul, denumit "Un start bun in viata", raspunde nevoii de servicii comunitare de calitate pentru o categorie de varsta care pana la actuala Lege a educatiei nationale nu beneficia de aceste servicii.

"Vorbim de categoria de varsta doi - trei ani. Educatia anteprescolara, cea de care vorbim acum, beneficiaza prin acest proiect de pilotarea unor mijloace, a unor proceduri, a unor metode si de dezvoltarea unui spatiu destinat in special acestei varste de doi - trei ani. Beneficiarii directi sunt bineinteles educabilii cu varste de doi - trei ani, vorbim de 4.000 de astfel de beneficiari, dar, in paralel, vorbim despre profesionistii care vor lucra in ceea ce numim educatia anteprescolara si nu in ultimul rand vorbim despre parintii copiilor cu varste intre doi - trei ani care vor beneficia de sprijin din punctul de vedere al educatiei parentale", a spus Oana Badea.

 




surse - mediafax.ro

Un comentariu:

Anonim spunea...

Din punctul meu de vedere,ar fi benefic, deoarece Romania (cel putin Bucuresti) are un deficit de locuri la cresa/gradinita de stat.

Dar oare gradinitile sunt pregatite sa preia copii asa mici?