Faceți căutări pe acest blog

1 februarie 2012

Gogo si Duck Tv

Povesteam intr-o postare precedenta despre pasiunea pentru carti a lui Gogo..
acum, sa nu exageram, Gogo nu e chiar un copil atat de studios, sa isi petreaca tot timpul sau de toddler studiind si studiind...are si el, ca orice copil, o placere (ne)vinovata: televizorul!
Atentie, insa, tin sa precizez din start ca Gogo NU se uita la televizor, DECAT la un singur program: DUCK TV. Nu accepta nici un alt fel de canal, nu prea se uita nici la reclame (adica nu e obsedat de ele..am auzit de cazuri de copii care mananca doar atunci cand sunt reclame la tv si parintii trebuie sa rasfoioasca printre canalele tv sa prinda reclamele)...NU...Gogo nu se uita la tv...nu se uita nici la Disney Channel, nici la Minimax nici alte canale de desene..nu, el prefera DOAR DUCK TV (un canal special creat pentru bebelusi, unde imaginile se misca foarte incet, ca sa nu ii obososeasca si unde nu se vorbeste, ci este pe fundal o muzica linistitoare, cu efect parca de hipnoza pentru bebei, in sensul ca ii linisteste pe loc).
poate fi rumarit si online accesand http://www.livestream.com/bebetvsk




In alta ordine de idei: noi nu ne uitam la tv decat seara, dupa ce adoarme piticul..la noi tv este doar in dormitor, unde nu stam decat ziua la pranz cand face nani (si atunci e timpul dedicat povestilor) si seara la culcare (atunci se rasfata 5 minute la Duck Tv, dar nu in fecare zi)..in rest, pe timpul zilei, ii mai deschid tv si ii mai ofer cate o portie de 5 minute de Duck Tv, cand o cere expres cu tipetele de rigoare (mai grav e ca s-a cam prins ce e cu telecomanda si de unde se inchide televizorul si..in curand...cred ca va trebui sa il scoatem din priza total..
In rest, noi ne petrecem tot timpul zilei in bucatarie si living, unde nu exista tv..dar exista calculator...aici e mai simplu, ii pun muzica la calculator si se linisteste (Cutia Muzicala)..
Din cand in cand (inainte) ii deschideam si site-ul Duck tv, unde au sectiunea Duck School si de unde Gogo a invatat o multime de lucruri: fructe, animale..asta se intampla mai mult pe vremea cand Gogo nu bea laptele, ci il manca doar cu lingurita si, ca sa nu isi provoace singur greata, ii distrageam atentia cu Duck School...

Voi cum procedati? Cum si cat reusiti sa ii tineti departe pe piticii vostride TV?

Un comentariu:

Ratatosk spunea...

1 an si 2 luni, zero TV. ujneori ii pun cate o melodie-doua la calculator, la 2 metri de monitor... dar rar (cam 1-2 ori pe saptamana)