Faceți căutări pe acest blog

12 ianuarie 2012

Laptisorul de matca pur - un remediu miraculos!

Laptisorul de matca (il recomand pe cel in stare pura) 

Laptisorul de matca este singurul produs natural care are cele mai multe vitamine pe unitatea de volum.
Lăptişorul de matcă este o substanţă secretată de glandele hipofaringiene ale albinelor şi este destinat ca hrană pentru regina matură şi pentru larvele albinelor, în primele trei zile de viaţă ale acestora. Lăptişorul de matcă este produs în cantităţi mici şi de aceea nu este unul dintre produsele apicole consumate pe scară largă încă din vechime.
Regina albinelor, care se hrăneşte în mod exclusiv cu această comoară naturală, în mod incredibil, trăieşte până la cinci ani, în timp ce albinele muncitoare au, în medie, o durată de viaţă de patruzeci şi cinci de zile.

Compozitie:

  • Apa, in jurul valorii de 66%
  • Glucide (15%) in special fructoza si glucoza
  • Protide ( intre 13% - 18%), mai ales proteine, peptide si factori de crestere. O mare parte din protide este reprezentata de aminoacizi in stare libera sau compusa. De asemenea, laptisorul de matca, pe langa continutul mare de aminoacizi, contine mai ales 8 aminoacizi esentiali pe care organismul nostru nu-i poate sintetiza, cu toate ca ei sunt necesari intr-o alimentatie zilnica echilibrata. Acestia sunt: izoleucina, leucina, lisina, metionina, fenilalanina, treonina, triptofan si valina
  • Acizi grasi in diverse forme (intre 3% si 6 %)
  • Minerale (1,5%) si oligoelemente cum ar fi: calciul, cupru, fier, magneziu, fosfor, potasiu, siliciu, sodiu si sulf
  • Vitaminele A, C, D, E., printre cele mai importante ca si proportie fiind cele din grupa B, toate fiind prezente in cantitati importante. Laptisorul de matca este produsul natural cel mai bogat in vitamina B5 (vitamina antistres), indispensabila pentru buna desfasurare a unor numeroase functii organice.
  • Un fapt mai putin cunsocut este ca laptisorul de matca este mai bogat in complexul de vitamine B - respectiv B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12 - decat drojdia de bere.
  • Acid 10 HDA: substanta prezenta exclusiv in laptisorul de matca, cu efect antiviral, antibacterian si imuno-regulator.
  • Acetilcolina: neurotransmitator la nivelul sistemului nervos central si periferic, laptisorul de matca fiind singura sursa naturala pentru acest compus


Precautii si contraindicatii

Principala precautie si, totodata, o contraindicatie in utilizarea laptisorului de matca este alergia la produsele apicole.
Lăptişorul de matcă pur nu trebuie consumat decât cu linguriţe de lemn sau de plastic.
Se pastreaza la frigider la temperaturi cuprinse intre 2 si 6 grade C sau omogenizat de catre client in miere 2% (10 gr Laptisor de matca pur in 500 gr miere), pentru o perioada de 2-3 ani, in afara frigiderului.
Proba ca laptisorul si-a pastrat proprietatile este culoarea, deoarece in cazul in care laptisorul s-a deteriorat culoarea devine gri-neagra.

Eu îl administrez piticului meu de 1,4 ani astfel:
  • cate jumatate de gram pe zi (cura de 3 saptamani)
  •  in urmatorul fel (amestec cu miere de albine si propolis), eventual si polen.
http://babygogoshel.blogspot.com/2012/01/reteta-pentru-intarirea-imunitatii-la.html

Eu il cumpar de la PLAFAR (costa undeva la 25 de RON cutiuta de 10 grame)

Rezultate observate de mine - cresterea poftei de mancare (rezultatele au fost vizibile cam la 2-3 saptamani de la administrarea curei) si cresterea imunitatii (piticul meu nu a racit NICIODATA).

Tratamente (www.formula-as.ro)

* Afectiuni genetice mostenite. Daca urmarim proprietatile mai sus descrise, devine usor de inteles eficienta lui in tratamentul afectiunilor genetice mostenite. Administrat impreuna cu polenul, la copii nascuti cu defecte genetice, ii ajuta mult sa recupereze din deficitele pe care le prezinta. De asemenea, este indicat ca tratament la copiii prematuri, distrofici, hipoponderali. Mod de administrare: Se iau doze de 0,5-1 g/zi, pentru perioade de 2-3 luni, cu pauze de 3-4 saptamani, sau chiar doze mai mari, in functie de varsta, greutatea copilului si de gradul deficientei.
* Boli degenerative. Laptisorul de matca are efecte benefice in tratarea bolilor degenerative, indiferent de localizarea lor. In aceste cazuri, am obtinut rezultate bune, administrand doze de 4 g/zi sau chiar 8-10 g/zi.
* Tratament de intretinere. La oamenii sanatosi, laptisorul de matca ajuta la pastrarea vigorii, a tineretii, invioreaza, da forta, creste imunitatea, intretine un nivel energetic ridicat al intregului organism. Dr. Stefan Bogdanof (Elvetia) recomanda o doza de 1 g/zi pentru intretinere. In situatii de suprasolicitare, doza poate creste la 2-3 g/zi, sau mai mult, daca eforturile fizice si/sau intelectuale sunt mari si sustinute pe o lunga durata. Eu insami, impreuna cu sotul meu, am luat cate 8-10 g/zi, in ultimele 3 luni, cu rezultate benefice.
Lucrarile de laborator din ultimele trei decenii, foarte multe intreprinse in Japonia, au demonstrat eficienta laptisorului de matca intr-o serie larga de domenii: oncologie, hematologie, neurologie, gerontologie, infertilitate (efecte deosebit de bune, atat la femei, cat si la barbati), viroze, hipertensiune, hiperlipidemii, oboseli cronice, stres, activitate intelectuala epuizanta etc.
* Afectiuni maligne. Laptisorul de matca influenteaza direct ADN-ul celulelor maligne, avand un efect antitumoral. Intr-o rata mai mare sunt inhibate tumorile, atunci cand este administrat, atat profilactic (inaintea transplantarii tumorii), cat si terapeutic. In afectiunile oncologice, actioneaza nu doar ca antitumoral, dar si ca regulator al productiei de celule ale sangelui (leucocite, hematii...). La administrarea de doze corespunzatoare (2-4 g/zi in medie, dupa experienta noastra) se normalizeaza analizele de sange si starea generala a pacientilor aflati sub chimioterapie perfuzabila si orala. Astfel, pacientii care fac chimioterapie pot utiliza acest produs, care ii scuteste in mare masura de efectele devastatoare, uneori, ale acesteia, si permite continuarea tratamentului oncologic conventional. Laptisorul de matca, ca si alte produse valoroase din domeniul medicinei naturiste, poate constitui o punte de legatura intre activitatea medicala alopata si medicina alternativa.

Iubesc albinutele si iubesc tot ceea ce aceste minunatii mici ale naturii ne ofera! Haideti, asadar, sa profitam din plin de ceea ce ne pun acestea la dispozitie!















4 comentarii:

Anonim spunea...

De unde cumparati?am pe cineva care se ocupa cu albine...mai bine din magazin?????

tZU spunea...

eu il cumpar de la orice Plafar..10 grame costa undeva la 25 ron

Anonim spunea...

Dar acele 10 g ajung pentru o cura de 3 saptamani?

tZU spunea...

ce-i drept, mie imi ajungeau undeva la maximum 2 saptamani..nu puteam masura cu exactitate 0,5 grame si ii dadeam mai mult..cam in 2 saptamani terminam borcanelul de 10 grame