Faceți căutări pe acest blog

25 noiembrie 2013

Tu pentru ce esti recunoscator?


Sunt recunoscatoare pentru ceea ce viata mi-a oferit!
Ma simt un om fericit! Un om iubit, apreciat, adorat de familia mea, centrul universului copilului meu! Si, desi imi doresc in fecare zi mai mult (un lucru aboslut firesc pentru un om care doreste sa evolueze pe toate planurile), daca m-ar intreba cineva acum, care e cea mai mare dorinta a mea, as raspunde, in termeni geopolitici: pastrarea statu quo-ului! :) Daca Dumnezeu nu imi poate oferi "mai mult, mai multe" (asa cum ne propunem sa obtinem de la viata in fiecare zi), il rog sa imi lase ceea ce am acum, cat mai muuuuuuuuuuuuult timp de-acum incolo!

Tu pentru ce esti recunoscator? Si, mai presus de toate, cum ne putem arata recunostina fata de ce avem, prin a-i ajuta sipe ceilalti?


Dar din dar se face rai! Stiu ca nu putem schimba lumea, nu ii putem ajuta pe toti, dar ajutand un singur om de langa noi, putem schimba universul celui care este in nevoie. Se apropie sarbatarea Craciunului si primul gand imi zboara la copiii defavorizati!

Campofrio s-a gandit la acesti copii, lansand o campanie tare frumoasa, zilele acestea:
 

În perioada 21-28 noiembrie Campofrio transformă fiecare produs achiziționat în rețeaua Carrefour într-un sandviș care va fi donat unui copil neajutorat din comunitățile doljene, de Ziua Recunoştinţei. Sub sloganul #Campofriofacebine, proiectul va aduce bucurie în viața celor care au cea mai mare nevoie.
În urma acestei campanii, Campofrio va dona cel puțin 8000 de sandvişuri către copiii defavorizaţi din comunităţile doljene.
Situația acestor copii în ceea ce privește alimentația este în cele mai multe situații foarte gravă: unii copii manancă doar o dată pe zi. Chiar și atunci când mama le pune pe masă hrana pentru a doua oară, copiii mănâncă aceeași supă de cartofi servită și mai devreme, poate și ieri și alaltăieri… De asemenea, sunt numeroase cazurile de copii care merg la culcare flămânzi. Hrana lor este foarte puțin variată și constă în cartofi, pâine și fasole, fără acces la carne, fructe și legume proaspete, pe perioade îndelungate de timp. Copiii sunt subnutriți și flămânzi.
Inițativa Campofrio este susținută de World Vision România, care se implică direct în ajutorarea comunităților din Dolj, alături de Carrefour România. Programul prin care se va desfășura această donație se numește „Donator de viitor".
 
 
 



Pornind de la exemplul campaniei Campofrio, putem incepe si noi cu pasi marunti.
Sunt atatea cazuri in jurul nostru: de la copilul care cerseste langa biserica din cartier, pana la cazurile mai grave, in care este in joc viata unora dintre ei.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Va invitam sa sustineti un proiect cultural pentru copii. "Povestea lui Jester" este un site de unde puteti descarca gratuit povesti bogat ilustrate si cu texte accesibile varstei. Cu ajutorul unei imprimante obisnuite obtineti o colectie de carticele numai bune de citit si de colorat. Textele si ilustratiile sunt puse la dispozitie de scriitori, traducatori si ilustratori care demonstreaza ca pot face si ceva din suflet, nu doar pentru bani.

Va rugam sa ne vizitati siteul si sa ne sprijiniti descarcand povesti. Adresa proiectului este http://www.povestealuijester.ro . Va multumim.