Faceți căutări pe acest blog

24 noiembrie 2012

TOXAPEL - numarul care poate salva vieti

 
Din vina parintilor, aproape 800 de copii mor in fiecare an in Romania, arsi, opariti, inecati, striviti sau intoxicati. Pe langa Bulgaria si Albania, avem cea mai ridicata rata a accidentelor la minori din Europa. Dintre acestea, intoxicatiile reprezinta o problema majora a morbiditatii si mortalitatii copilului si adolescentului, din cauza frecventei in crestere a acestora, precum si a gravitatii lor.
Un raport privind siguranta copiilor, in care au fost studiate 31 de tari, arata ca 70% dintre tragedii ar putea fi evitate.
 
La cea mai mica suspiciune de intoxicatie trebuie actionat ca si cum intoxicatia ar fi certa si trebuie intervenit cat mai repede, deoarece fiecare minut inseamna o cantitate mai mare de toxic absorbit in organism si consecutiv leziuni mai grave.
De aceea, este important ca, la cea mai mica suspiciune de intoxicatie, sa sunati imediat la numerele de telefon: 021.210.61.83 sau 021.210.62.82, pentru a contacta serviciul TOXAPEL.
 
Ce este TOXAPEL?
TOXAPEL este un serviciu telefonic de urgenta realizat in 1999 de departamentul de toxicologie al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu Bucuresti si este destinat informarii populatiei asupra modului in care trebuie acordat primul ajutor unui copil intoxicat pana la sosirea salvarii sau pana la prezentarea la spital.
 
 



TOXAPEL functioneaza 24 de ore din 24 si acopera intreg teritoriul tarii, putand fi apelat de la orice telefon fix, public sau mobil. Sunt numere cu tarif normal RomTelecom
 
 
 
 
 
Fiecarui toxic ii este asociat un protocol de acordare a primului ajutor.
 
Realizatorii serviciului TOXAPEL
TOXAPEL este rezultatul efortului specialiştilor Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu", unde funcţionează singurul serviciu de toxicologie pediatrică din Bucureşti şi cel mai mare serviciu de acest tip din România.

Niciun comentariu: