Faceți căutări pe acest blog

27 august 2012

Accesorii de bucatarie utile pentru prepararea mancarii bebelusului

Cand ai copii, orice minut devine extrem de pretios..si atunci cand este doar un bebelus, dar mai ales, atunci cand incepe procesul de diversificare (perioada in care iti petreci majoritatea timpului in bucatarie) sau cand creste si trebuie sa ii gatesti tot felul de preparate (sanatoase) care sa satisfaca gusturile si preferintele piticilor nostri.
Bucataria este de obicei punctul central al oricarei case, asa ca gasirea celor mai bune accesorii de bucatarie sau produse de menaj este extrem de importanta, pentru ca acestea ne fac viata mai usoara - cel putin noua, mamelor! :)
Un accesoriu de bucatarie face de obicei o anumita sarcina in bucatarie ajutandu-ne sa terminam mai repede sau mai simplu. Exista sute de accesorii de bucatarie din care sa alegi , in functie de nevoile noastre specifice. Urmatoarele sunt doar cateva dintre cele mai bune accesorii pe care le poti gasi a fi utile, pentru a iti usura munca in bucatarie, atunci cand ai "in dotare" un bebelus:
 
http://bit.ly/1wEhhCG
 
Mancarea pentru bebelusii la inceput de diversificare trebuie sa fie usor de inghitit. Blenderul este ideal pentru prepararea pireurilor naturale prin pasarea fructelor sau a legumelor, la inceputul procesului de diversificare. Tot cu ajutorul blenderului, veti putea prepara, atunci cand bebelusul va mai creste putin, o diversitate de milkshake-uri sau smothies delicioase din fructe.
 
2. Tot la acest capitol, puteti folosi cu succes razatoarea de sticla pentru fructe, pentru a impiedica oxidarea lor.
 
 
 
 
Un storcator difera de un blender priin faptul ca storcatorul separa sucul de pulpa, in timp ce blenderul nu face acest lucru. Puteti alege dintr-o varietate larga de fructe si legume iar cu ajutorul unui storcator de fructe puteti prepara in casa sucuri naturale delicioase, pentru fiecare gust al bebelusului dumneavoastra.
 
Exista pe piata diverse tipuri de scaune menite sa ajute la hranirea bebelusilor. Atunci cand achizionati un scaun pentru bebelusi, luati in calcul, in primul rand, stabilitatea.
 
 
5. Chiuveta de bucatarie de calitate
Punctul central al fiecarei bucatarii este chiuveta..
Ganditi-va doar la curatarea legumelor, limpezirea pastelor, decongelarea, spalarea veselei etc ... Pentru toate aceste activitati zilnice si pentru multe altele este nevoie in principal de chiuveta din bucatarie. De fapt, munca intr-o bucatarie se desfasoara in proportie de 60% in jurul chiuvetei. De aceea, va recomand sa va achiztionati  chiuveta (si baterie) de foarte buna calitate.
La toate acestea, as adauga tot felul de ustensile menite sa ne usureze in mod considerabil munca in bucatarie in procesul de invatare a micutilor nostri cu noile gusturi: tacamuri din plastic (pentru a nu irita gingiile piticului), bavetica, vas cu ventuza, recipiente de stocare a mancarii etc etc.
 
Acum, ca v-ati dotat bucataria cu toace cele necesare, mamici, treceti la treaba! :)
 
 

Niciun comentariu: