Faceți căutări pe acest blog

5 iunie 2012

6 iunie 2012: Fitzi implineste 1 anisor! plus un eveniment astronomic unic!

Pe 6 iunie 2012 sarbatorim un anisor de cand aceasta fetita minunata, Eliza Andreea (alintata Fitzi) s-a hotarat sa ne lumineze sufletele, venind pe lume intr-o frumoasa zi de vara!




La multi ani, sufletel frumos! Sa iti dea Dumneeu tot binele din lumea asta, sa-ti fie viata numai un zambet, asa frumos, ca zambetul tau de copil inocent!

Si, pentru ca, intr-adevar, esti o fetita iubita de toata lumea si pentru ca Universul insusi te iubeste, unul dintre cele mai rare evenimente astronomice se va produce chiar pe 6 iunie 2012, când planeta Venus (planeta Iubirii) va tranzita prin fața Soarelui. Un eveniment similar se va mai produce doar în 2117.
Tranzitul lui Venus reprezinta momentul in care planeta se interpune intre Pamant si Soare, obturand o mica parte a discului solar. Evenimentul este similar cu o eclipsa solara, cu deosebirea ca, desi diametrul lui Venus este de patru ori mai mare decat cel al Lunii, planeta Venus pare mai mica deoarece se afla la o distanta mai mare de Terra.
Din România trecerea nu se vede integral, ci va începe înainte de răsăritul soarelui, dar se poate vedea sfîrșitul ei, în primele ore ale dimineții.


Niciun comentariu: