Faceți căutări pe acest blog

27 august 2011

La multi ani, sufletzelul meu!

ISTORIA ZILEI: Evenimente din 28 august
Evenimente importante din 28 august

476: Imperiul Roman de Apus se prabuseste. Imparatul Romulus Augustulus este detronat de Odoacru, capetenia herulilor (neam germanic din uniunea de triburi a gotilor) isi ia titlul de "patrician". Se instaureaza dominatia germanica in Italia
1565: Este fondat San-Agostin (Florida), prima asezare permanenta a europenilor in America de Nord
1728: Vitus Bering descopera o stramtoare intre Asia si America de Nord, care primeste numele sau
1804: Un puternic incendiu distruge o parte din Bucuresti. Dupa aceasta s-au luat primele masuri de aliniere a strazilor orasului ( 28 august/9 septembrie)
1883: In Marea Britanie se interzice robia
1916: Germania declara razboi Romaniei (Primul Razboi Mondial)
1917: Are loc batalia de la Ciresoaia.
1917: Moare Calistrat Hogas, prozator roman
1929: Anastase Dagomir, experimenteaza inventia sa, cabina catapultata, in apropierea aeroportului Orly, Paris. La 3 noiembrie 1928 inregistrase, in Franta, cererea de brevet "Nouveau systeme de mntage des parachutes dans les appareils de locomotion aerienne". Obtine brevetul francez 678566 din 2 aprilie 1930 iar in 1950 il obtine pe cel romanesc pentru "Celula parasutata".
1930: Are loc, la Varsovia, prima Conferinta a tarilor agrare in vederea cautarii unei solutii pentru iesirea din criza; participa Bulgaria, Cehoslovacia, Estonia, Iugoslavia, Letonia si Lituania, Romania si Ungaria, formand "Blocul statelor agrare"
1941: Peste 600.000 de germani sunt deportati de catre Stalin catre Siberia si Kazahstan (Al Doilea Razboi Mondial)
1991: Guvernul rus demisioneaza si KGB-ul se dizolva
1993: A avut loc o remaniere guvernamentala. Primul ministru, Nicolae Vacaroiu, a anuntat noii ministri: Mircea Cosea: ministru de stat, presedinte al Consiliului pentru Coordonare, Strategie si Reforma Economica; Cristian Ionescu: ministrul comertului; Petre Salcudeanu: ministrul culturii si Alexandru Mironov: ministrul tineretului si sportului.
1995: Vicepresedintele Consiliului National al PDSR, Mircea Pavlu, a declarat, cu ocazia unui simpozion dedicat implinirii a 55 de ani de la Diktatul de la Viena, ca "actiunea nationala a PDSR in privinta Transilvaniei este cunoscuta; aceasta provincie a fost, este si ramine pamint romanesc".
1996: A fost creat Comitetul National de sprijin al candidaturii lui Ion Iliescu la presedintia Romaniei, comitet care reuneste personalitati ale vietii publice din tara si strainatate.
1997: Senatorul american Richard Lugar a discutat cu autoritatile de la Bucuresti perspectivele continuarii procesului de extindere a NATO in etapa post-Madrid, declarindu-se uimit de numarul mare de domenii ale reformei din Romania.
1998: Compania de telecomunicatii olandeza KPN s-a retras din competitia pentru privatizarea a 35% din capitalul RomTelecom, intrucat riscurile pe care le presupunea realizarea acestui proiect nu se incadrau in strategia KPN si nu indeplineau criteriile privind investitiile externe ale companiei olandeze.
1999: Presedintii PDSR si PNR, Ion Iliescu si Viorel Catarama, au convenit ca partidele pe care le conduc sa aiba consultari si negocieri asupra legilor inaintate de Guvern si sa propuna convocarea unei intilniri a partidelor parlamentare care nu fac parte din coalitia guvernamentala, pentru a pune la punct o strategie parlamentara comuna.

Zii de nastere: vedete si personalitati
1749: S-a nascut Johann Wolfgang von Goethe, scriitor si filosof german.
1828: S-a nascut Lev Tolstoi,romancier rus
1877: S-a nascut Charles Stewart Rolls, constructor de automobile si aviator; a fost primul aviator care a traversat Canalul Manecii dus-intors, fara escala, in iunie 1910; impreuna cu Henry Royce, a format renumita firma de automobile Rolls Royce
1919: S-a nascut Godfrey Hounsfield, inventatorul britanic al tomografiei computerizate, laureat al Premiului Nobel pentru medicina in 1979.
1927: S-a nascut Nicolae Herlea, bariton roman.
1930: S-a nascut Ben Gazzara, actor american (Biagio Anthony Gazzara)
1943: S-a nascut David Soul, actor american (Starsky and Hutch)
1948: S-a nascut Daniel Seraphine, tobosar american (Chicago)
1961: S-a nascut Kim Appleby, cantareata, compozitoare si actrita engleza
1966: S-a nascut Michele Padovano, fotbalist italian
1966: S-a nascut Julen Lopetegui, fotbalist spaniol
1969: S-a nascut Jason Priestley, actor si regizor american (Beverly Hills 90210 , Wyatt Earp, Pe urmele lui Marylin Monroe, Cu sange rece...)
2010: s-a nascut Mihai-Alexandru aka pentru apropiati GOGOSHEL

Calendar religios 28 august
Calendar crestin ortodox:
Cuviosul Moise Etiopianul; Sfantul Mucenic Diomid; Sfanta Ana Proorocita, fica lui Fanuel
Calendar crestin greco-catolic:
Cuviosul Moise Etiopianul; Sfantul Augustin
Calendar crestin romano-catolic:
Sfantul Augustin

 acum un an, chiar intr-o zi de sambata, 28 august 2010, m-am implinit ca om: am devenit MAMĂ.
La multi ani, sufletul meu frumos!





Fiecare zi care trece ma convinge tot mai mult de adevarul - pe care nu il intelegi decat la un anumit moment - si anume: Nu realizezi cat de mult a lipsit UN COPIL din viata ta si cat de mult ti-a fost dor de el, decat atunci cand il ai!
Gogoshel s-a autoinvitat in viata noastra si a adus tot ce e mai frumos in ea!
La multi ani, copilul meu! (si al lu' tati, bineinteles) :))))

Ps. REVENIM CU DETALII DESPRE PETRECREA DE MOT

Niciun comentariu: