Faceți căutări pe acest blog

11 februarie 2013

Pentru Luca. Haideti sa il ajutam pe Luca!



Luca. Luca Iliescu. Un baietel de aproape 5 ani. Un baietel frumos, sensibil, plin de viata.




Un baietel incercat de soarta. S-a nascut cu sindromul Treacher Collins - boalǎ geneticǎ rarǎ (afecteazǎ aproximativ un copil la 10.000) ce se caracterizeazǎ prin deformații la nivelul feței și prin pierderea auzului.
Sindromul Treacher Collins nu poate fi vindecat, ȋnsǎ existǎ o serie de tratamente care pot ameliora starea copilului cu sindrom Treacher Collins. Prin intermediul chirurgiei, medicii pot atenua unele aspecte fizice, dar baietelul are si va avea nevoie, totodata, de sprijin psihologic, pentru ca exista riscul ca aspectul fizic sa ii dauneze siguranta de sine, pe viitor.
 
Luca e un baietel care isi doreste si MERITA sa invinga soarta. Pentru aceasta, parintii lui au contactat o clinica din Munchen: http://hno.klinikum.uni-muenchen.de/, in speranta ca Luca va putea fi ajutat. El are nevoie de o lunga serie de interventii chirurgicale care presupun reconstructia urechilor, reconstructia oaselor zigomatice si orbitelor laterale, reconstructia mandibulei, a pometilor si a nasului, implantul osos a procesorului BAHA, toate acestea efectuandu-se gradual cu cresterea pana la 18 ani.

Costul estimativ  al primei interventii chirurgicale va fi de 14.000 euro. La aceasta suma se adauga cheltuieli aferente privind costul cazarii, transport etc. Bani pe care parintii lui nu ii detin. Si acesta este doar inceputul, din lungul sir de interventii chirurgicale.
 
 
Luca e un baietel tare incercat, dar e un copil care se bucura de dragostea neconditionata a aparintilor sai, care fac tot posibilul sa ii asigure acestuia, o viata normala.
Pentru asta, Luca are nevoie si de ajutorul nostru!
Pentru ca Luca sa poata beneficia de toata gama de interventii care ii pot asigura cresterea si dezvoltarea apoi o viata plina de sens avem nevoie de sprijinul nostru.
 
Parintii au creat o asociatie care ii poarta numele: Asociatia LUCA ILIESCU. 
 
Dragi oameni cu suflet, va rugam sa acordam putin din timpul si din resursele de care dispunem (de orice fel) pentru a incerca sa il ajutam pe Luca.
Un prim pas ar putea fi redirectionarea celor 2% din impozit catre aceasta asociatie. Formularul poate fi descarcat de aici. Nu presupune nici un cost din partea noastra, dar pentru ei ar insemna enorm.
 
Luca. Un baietel frumos, un baietel curajos care merita sa invinga soarta!
 

Niciun comentariu: