Faceți căutări pe acest blog

10 februarie 2012

Eruptia dintisorilor - remedii



Si eu, ca orice mama, am fost "terifiata" de aparitia dintisorilor, pentru ca stiam ca reprezinta un proces foarte dureros pentru bebelusi. Lui Gogo i-au aparut primii dintisori (incisivii inferiori) la 8 luni si jumatate. Eu m-am bucurat ca i-au aparut destul de tarziu.
Nu am avut mari probleme  mari legate de eruptia dintisorilor..mai greu a fost atunci cand i-au aparut dintr-odata 2 masele, doi canini si un incisiv lateral. Dar am avut noroc ca nu a facut febra prea mare (vreo 2 seri in care am actionat cu Nurofen pentru copii, sirop)..


Ce metode am aplicat noi pentru a reduce disconfortul cauzat de aparitia dinsitorilor

-  remedii homeopate: CHAMOMMILA CH4 si ARNICA CH7. Sunt granule homeopate, i-am administrat cate 3 granule dimineata si seara, dar eu nu i-am dat tratamentul pe termen lung (asa cum e indicat) ci doar in momentele in care era vizibil deranjat de disconfortul cauzat de eruptia dintisorilor. Si-au facut efectul imediat si se linistea pe loc. Dar, administrati intotdeauna remediile homeopate la indicatiile medicului specialist.
Aceste remedii se gasesc la farmaciile NATURALIA sau HELPENT si costa extrem de putin (6-10 ron flaconul).
- l-am lasat sa roada cam tot ce si-a dorit: de la morcovi reci curatati, la tot felul de jucarii pentru dentitie destinate bebelusilor, lingurite din plastic etc...periuta de dinti pentru bebelusi a fost cel mai eficace "remediu": a ros-o pana a distrus-o, dar l-a ajutat foarte mult..:)
- gel pentru dintisori, pe care il aplicam pe gingiutele umflate (atunci cand ne lasa, pentru ca nu prea lasa pe nimeni sa se apropie de gurita lui)

- muulta dragoste si rabdare cu moftureii ce insotesc aceste episoade dureroase si pentru un adult, daramite pentru bebelusi!

Si foarte important, de la aparitia primilor dintisori am inceput si adevaratul proces de initiere a lui Gogo in igiena dentara. E un proces ce necesita multa rabdare, dar care a dat roade dupa cateva luni de rutina: pentru Gogo, spalatul pe dinti a devenit un hobby, una dintre placerile maxime!




3 comentarii:

Anonim spunea...

Imi place foarte mult blogul tau, pe care il citesc cu mare interes. Intotdeauna mai aflu ceva util pentru cresterea fetitei mele, care are cam aceesi varsta ca Gogo :)
Am citit despre remediile homeopate de mai sus si mi-am notat denumirile granulelor pentru a cere si sfatul medicului, dar ai specificat ca mai folosesti si gel din cand in cand. Imi poti spune, te rog, cum se numeste? Multumesc!

tZU spunea...

multumesc frumos pentru aprecieri! in ceea ce priveste remediile contra durerii cauzate de eruptia dintisorilor, am folosit si gelul GENGIGEL, dar nu pot sa zic ca a fost super eficient..asta pentru ca nu intotdeauna piticul deschidea gurita si nu accepta sa ne lase sa ii atingem gingiile..dar gustul il linistea (e putin dulce)..sunt multe alte tipuri de geluri pentru dintisori...pe moemnt il linistea sau, mai bine zis, ii distragea atentia prina rome de la neplacerie cauzate de durere

Anonim spunea...

Cu mare placere! :)

Da, asa e, gelurile nu sunt foarte eficiente nici in cazul nostru... noi folosim calgel si pansoral, cel din urma fiind mai bun decat primul si din cauza ca il pot folosi in orice moment al zilei, de cate ori e nevoie, spre deosebire de calgel care se aplica doar in timpul noptii, de cel mult 4 ori.
Am fost ieri la medic si am intrebat de remediile homeopate pomenite de tine, dar nu prea am fost multumita de raspuns. Mi s-a spus ca, in principiu, se pot da fara probleme oricarui copil, dar ca in cazul unor dureri mai puternice tot nurofenul sau ibalginul isi spun cuvantul. Sincer, nu stiu de ce unii medici nu recomanda remediile homeopate si se grabesc sa prescrie tot felul de medicamente, in special antibiotice. :(

P.S. Si noua ne-au iesit tarziu dintisorii (la 9 luni), dar si foarte greu. De-abia avem 8 dintisori si se pregatesc sa iasa 2 masele :))

O zi frumoasa!